3 MÓDSZER ARRA, HOGYAN VÉDD MAGAD A SZENNYEZŐDÉS OKOZTA KÁROK ELLEN

Napjainkban a bőrünket érő szennyeződés mennyisége igen jelentős.

Hosszú évekig azt gondoltuk, hogy a bőr legnagyobb ellensége a Nap, és természetesen tudjuk, hogy az UVA és UVB sugarak óriási szerepet játszanak a bőr egészségében és megjelenésében. Azonban nem szabad lebecsülni a szennyeződés káros hatását sem. Sem azt a tényt, miszerint a szennyeződés drasztikusan képes felgyorsítani a bőr öregedésének ütemét.

Ha úgy gondolod, te teljes biztonságban vagy a szennyeződéstől, akkor néhány infót megosztunk most veled. A világon az emberek körülbelül 92%-a olyan városokban él, amelyek jelenleg nem felelnek meg a WHO levegőminőségi előírásainak. Noha nehéz teljes mértékben elkerülni a szennyezés hatását, a DNS-ben, a bőrsejtekben és a szervezetben bekövetkezett károk egyre növekszenek. Az UV sugárzástól kezdve a szénhidrogénekig, a szmogig, a részecskékig, az autó kipufogógázokig és a cigarettafüstig minden negatív hatással van a bőr legkülső rétegére, amely barrierként óv a betegségektől és a toxinoktól. A vegyi anyagok ezekhez a szennyező anyagokhoz kapcsolódnak a levegőben, és oxidatív stressz által károsítják a bőrt és a testet, ami bontja a kollagént, elasztint, növeli az extrinzikus öregedést, növeli a bőrrák és a bőrbetegségek, például a psoriasis, pattanások és ekcéma kockázatát. És a németországi Düsseldorfi Egyetem által kiadott kutatásoknak köszönhetően kapcsolatot tártak fel a légszennyezettség és az öregségi foltok, a pigmentáció és a ráncok között. A tanulmányban az arcon kialakult pigmentáció fő okaként a levegőszennyeződést azonosították be.

 

1/3 Olyan szépség étrendkiegészítőt szedj, mely véd a szennyezés ellen

Fontos, hogy a testet és a bőrt belülről kifelé is védjük, és ennek legjobb módja olyan étrendkiegészítő alkalmazása, mely antioxidánsokat, gyógynövényeket tartalmaz, melyekről tudjuk, hogy védő hatást fejtenek ki. A Hush & Hush TimeCapsule kövér porcsint, E-vitamint, resveratrolt és astaxanthint alkalmaz a környezeti agresszorok sejtszintű kivédése ellen.

 

2/3 Tartsd bőrödet szupertisztán

Egy hosszú nap végén alapvetően fontos, hogy letisztítsd a bőrödet. Próbáld ki népszerű, kétlépéses tisztításunkat, aminek keretében először a szennyeződést és sminket távolítod el a bőrről, a második lépésben pedig az esetleges visszamaradt szennyezőanyagokat. Nagyon jó például az Image Skincare Ageless Total Facial Cleanser lemosó, a Youth to the People Superfood Antioxidant Cleanser lemosó, ami után használhatod a Dr. Jart+ DermaClear Micro Water vizet.

3/3 Hidratált, hidratálj és hidratálj!

Mind külsőleg, mind belsőleg maradj hidratált. A bőröd akkor működik jól, ha a barrierréteg erős. Használj olyan bőrápolási terméket, ami telis-teli van hidratáló összetevőkkel, hialuronsavval például, és mellette igyál napi 8 pohár vizet.