A C-VITAMIN 5 JÓTÉKONY HATÁSA A BŐRÖDRE

Mindenki tudja, hogy a C-vitamin igazoltan erősíti az immunrendszert, de mit tehet a szervezet legnagyobb szervéért, a bőrért?

A C-vitamin a szépségápolási ipar egyik legnagyobb játékosa. Multifunkcionális és klinikailag igazoltan jótékony a bőrre nézve. Mind a bőrön használt termékek, mind a C-vitaminos étrend-kiegészítők csodálatosak a bőr egészsége szempontjából, és kulcsfontosságúak a fiatalos, egyenletes és ragyogó bőr megőrzéséhez. Olvass tovább és ismerd meg a C-vitamin hatásait és azt, hogy miért érdemes beépíteni a bőrápolási programodba.

REGENERÁLJA A BŐRÖDET ÉRT KÁROKAT

A bőrkárosodást számos tényező okozhatja, beleértve a káros UV-sugárzást, a kék fény hatását és a környezeti károkat. A C-vitamin erős antioxidáns, amely serkenti a kollagéntermelést, ugyanakkor gyulladáscsökkentőként működik, elősegíti a sebgyógyulást és helyreállítja a szöveti károsodást.

A C-vitamin természetesen soha nem váltja a helyi fényvédő krémet, azonban szájon át szedve sejtszinten fokozhatja a fényvédő krémek hatékonyságát.

MEGELŐZI A TOVÁBBI KÁROSODÁST

A C-vitamin első körben segít megelőzni a károsodás bekövetkeztét. Ha felviszed a bőrre vagy szájon át szeded a C-vitamint, a szabad gyökök semlegesítésével erősíti a bőröd védelmét. A C-vitamin által képzett védőréteg megakadályozhatja, hogy a káros külső tényezők behatoljanak a bőrbe és károsodást okozzanak.

RAGYOGNI FOG TŐLE A BŐRÖD

A C-vitamint a kozmetikusok is nagy becsben tartják azért, mert képes gátolni a nem kívánt melanintermelést, ami a következőket okozhatja:

  • egyenetlen bőrtónus, piros foltok, hiperpigmentáció
  • sötét foltok, sötét aknés foltok, stb.
  • fáradt bőr, melynek romlik a fényvisszaverő képessége

A C-vitamin anélkül világosítja a bőrt és halványítja a barna foltokat, hogy befolyásolná a bőr normál pigmentációját. Ezáltal a bőr egészséges ragyogást nyer. A C-vitamint rengetegen tanulmányozták a sötét foltok és a hiperpigmentáció csökkentésére gyakorolt hatásában (amelyek a leggyakoribb idősödési jelek közé tartoznak).

MEGELŐZI AZ IDŐSÖDÉS JELEIT

A magas C-vitamin tartalmú egészséges táplálkozás csökkentheti a ráncok és finom vonalak megjelenését. Kutatásokkal igazolták, hogy azok, akik több C-vitamint fogyasztanak, kevésbé ráncosak. A jó hír az, hogy a megfelelő C-vitamin dózis bevitele sokkal egyszerűbb, mint napi 10 narancs meghámozása. Az olyan C-vitamin kiegészítő, mint pl. a SkinCapsule HYDRATE+ sejtszinten biztosítja gyorsan és hatékonyan a C-vitamin adagot.

Míg a szervezetben lassul a kollagén termelése az életkor előrehaladtával, a C-vitamin ösztönzi az új kollagén képződését. Ettől pedig a bőr feltöltöttebb, fiatalosabb lesz.

A C-vitamin az elasztin termelését is támogatja, amely a kollagénhez hasonlóan fontos fehérje a szervezetben, és teltséget és feszességet ad a bőrnek.

NÖVELI A BŐR HIDRATÁLTSÁGI SZINTJÉT

A C-vitamin alapvető szerepet játszik abban is, hogy csökkentse a bőrszárazságot. A szájon át szedett vagy a bőrre felvitt C-vitaminos készítmény intenzíven hidratál. Segít a bőr rétegeinek visszatartani a vizet, és csökkenti a víz párolgását.