A HAJHULLÁS 5 LEGGYAKORIBB OKA, AMIT MINDENKINEK ISMERNIE KELL

A haj tömegének változásáért több ok is felelős.

Az idős korral jó és rossz dolgok is együtt járnak. A jó: bölcsebbek leszünk, sok emléket tudhatunk magunkénak. A rossz: megjelennek a ráncok, fáradtnak érezhetjük magunkat és a hajunk is megritkul. De még ha csak kis mértékben is tapasztaljuk meg ezeket az életkorhoz kapcsolódó változásokat, akkor is jó eséllyel látjuk, hogy változik a haj növekedése, méghozzá negatív irányban.

Noha az öregedés a haj ritkulásának elsőszámú oka, a hajhullásnak van néhány egyéb tényezője is, melyek szinte a semmiből bukkannak fel, pedig valójában hosszabb folyamatot képviselnek. És tényleg: nem úgy ébredünk egy reggel, hogy nahát, megritkult a hajam. Ez egy fokozatosan kialakuló jelenség, mely több hónapot vagy akár hosszabb időt is igénybe vehet.

A hajhullást és a hajszál elvékonyodását több tényező is kiválthatja (orvosilag telogen effluvium-nak nevezik ezt az időszakot). De íme a jó hír. Bár a hajhullás negatívan hat az önképre, orvosolható. Mindaddig, amíg a hajtüszők nem szenvedtek rendkívüli és tartós károsodást, és a hajhullás oka meghatározható – utána kell járni és megtalálni a valódi bűnöst – visszakaphatod hajad egészségét.