A HAJHULLÁS ÉS AZ ÉTREND ÖSSZEFÜGGÉSE: EZEKET SEMMIKÉPPEN SE FOGYASZD!

Vajon az étrend hozzájárulhat a hajhulláshoz?

Tudjuk, hogy a rendszeresen fogyasztott ételek nagy hatással lehetnek egészségünkre és közérzetünkre, de mint kiderült, ez a kijelentés még hajunk egészségére is vonatkozik. A testet tápláló ételek táplálják a hajat is. Ezért kulcsfontosságú, hogy bizonyos ételeket kerülj, bizonyos ételeket pedig mindenképpen illessz be az étrendedbe. Íme, néhány tény:

Négy étel, mely a leginkább fokozza a hajhullást:

1 CUKOR

A magas cukortartalmú étrend több szempontból is problémás lehet a haj számára. Mivel megemeli a gyulladás szintjét a szervezetben, a cukorfogyasztás limitálja a fejbőr és a szőrtüszők véráramlását, ami azt jelenti, hogy alulstimulálódnak, és nem jutnak olyan könnyen táplálékhoz. A cukor emellett a szervezet tesztoszteron szintjét is emeli, mely magas hormonszint esetén a hajhullás egyik gyakori oka.

2 TEJTERMÉKEK

A tejalapú termékeknek természetesen van olyan tápértéke, ami jót tesz a hajnak, ám a túl sok tejtermék fogyasztása hasonló hatást fejt ki, mint a cukor, mivel magas zsírtartalma miatt több gyulladást és magasabb tesztoszteronszintet okozhat. Emellett a túlzott tejtermék bevitel okozhatja az olyan gyulladásos bőrállapotok romlását, mint az ekcéma, az övsömör, és ezek pedig súlyosbíthatják a hajhullást.

3 MAGAS HIGANYTARTALMÚ TENGERI HERKENTYŰK, HALAK

Tudjuk, hogy a higany nem tesz jót a szervezetnek, de különösen káros a hajra, mert megzavarhatja a keratin termelődését – ami a haj fő építőköve. Még azt is kimutatták, hogy megzavarja a szervezet cink hasznosítási képességét, ami olyan hiányokat okozhat, amelyek károsíthatják és elvékonyítják a hajat. Bár nem kell teljesen kerülnöd a halat, a legjobb megoldás az, ha tartózkodsz bizonyos fajták, például a kardhal fogyasztásától, mert különösen magas a higanytartalma.

4 OLAJBAN SÜLTEK

A zsíros, olajos és sült ételek nem barátai az egészséges hajnak, egyszerűen azért, mert alacsony a tápértékük. A fehérjében, vitaminban és más tápanyagokat kis mennyiségben tartalmazó ételek is okozhatnak hajhullást. Ezenkívül a sült ételekben gyakran előforduló zsírok – például a repceolaj – növelhetik a tesztoszteronszintet, ami a hajhullás egyik vezető oka.

Ezt edd, hogy egészséges legyen a hajad

Mivel a boldog, egészséges haj fehérjékből és tápanyagokból épül, a kiegyensúlyozott és tápanyagban gazdag étrend a legjobb választás számodra. A szakértők azt javasolják, hogy sok olyan alapvető vitamint és ásványi anyagot vegyél magadhoz, mint a vas, a cink, a B-vitamin, a D-vitamin és az E-vitamin, amelyek mind-mind elősegítik a haj növekedését és regenerálását.

Ezeket a kritikusan fontos összetevőket beviheted például a Hush & Hush DeeplyRooted táplálék-kiegészítővel. A DeeplyRooted klinikailag igazoltan hatásos tápanyagkomplex, a hosszabb, erősebb fürtök eléréséhez. A DeeplyRooted A-, B-, C- és D-vitamint, valamint cinket, hialuronsavat, aminosavakat, tökmagolajat és még több hasznos összetevőt tartalmaz a haj növekedésének és a haj általános egészségének elősegítésére.