A SZÜLÉS UTÁNI HAJHULLÁS KEZELÉSÉNEK ÚTMUTATÓJA

Anyukák, van megoldásunk a számotokra!

Mire egy édesanya elérkezik a szülés utáni időszakig, nos, addigra nagyon sok mindenen megy keresztül. Átéli a terhességgel, a vajúdással, a szüléssel kapcsolatos fizikai és érzelmi változásokat és kihívásokat. Ezután elkezdi megtanulni a kisbaba egyedi szükségleteit és jellemzőit, miközben megpróbál felépülni. A folyamat csodálatos (minden édesanya egy istennő!), de nem könnyű. És épp, amikor már úgy érzi, hogy kezd újra önmaga lenni, BUMM, elkezd hullani a haj. A csudába. Íme, egy útmutató, mely segítséget nyújt a szülés utáni hajhullás kezelésében.

A legjobb hírünk

Van remény! A szülés utáni hajhullás az esetek jelentős részében csak átmeneti. Az Amerikai Bőrgyógyászati Akadémia szerint „A hajhullás mértéke általában körülbelül négy hónappal a szülés után tetőzik. A gyermek első születésnapjáig a legtöbb nőnél visszaáll a normál hajnövekedés.”

Hú! Micsoda megkönnyebbülés.

Ám a hajhullás óriási mértékben csökkenti az önbizalmat – ez az utolsó dolog, amire szüksége van az anyukának, amikor éppen hozzászokik a megváltozott, gyógyulásban lévő testéhez és az anyai szerephez. Vajon van arra valamilyen mód, hogy megelőzzük a hajvesztést és gyorsítsuk a haj visszanövését? A kérdés megválaszolásához és a szülés utáni hajhullás kezelésének módjainak feltárásához nézzük meg a tudományos hátteret.

A szülés utáni hajhullás oka

Észrevetted, hogy a terhesség alatt a haj erősebb? A legtöbb nőnél a magasabb ösztrogén szint miatt sűrűbbnek látszik a haj. Nos, a haj valójában nem vastagabb, hanem a megnövekedett ösztrogén miatt kevesebb hajszál hullik ki, mint normál állapotban. Ettől tűnik dúsabbnak.

Szülés után (általában 3-5 hónap múlva) pont az ellenkezője következik be. Az ösztrogénszint visszaáll a normálisra, a terhesség előtti szintre. A szervezet válaszként nagy mennyiségű hajszálat hullat ki, hogy mintegy „újraindítsa” a hajnövekedési ciklust.

Miben segíthet, ha kezeled a szülés utáni hajhullást

Mivel ez test számára a normális folyamat része, amivel lezárja a terhességet, a szüléstől számított egy éven belül általában visszaáll a normál hajminőség, még akkor is, ha nem teszel semmit a változás érdekében. A lehető legjobb haj-visszanövesztés céljára több módszer is rendelkezésre áll. Végül is miért ne legyen hajad a lehető legjobb állapotban? (És lehet, hogy még a szülés előttinél is szebb lesz a hajad – ezt pedig megérdemlik az anyukák!)

A megfelelő mennyiségű fehérje fogyasztása kulcsfontosságú. Ez nemcsak abban segít, hogy energikusan és egészségesen tartson a felépülés közben és a babával történő gondoskodás alatt (különösen, ha szoptatsz). Abban is segít, hogy fürtjeid a teljes volument visszanyerjék. A haj fehérjéből épül fel, ezért az elegendő proteinbevitel alapvető fontosságú az egészséges hajhoz.

Még egy professzionális tipp? Ne félj samponozni! Az a hit, hogy a túl gyakori hajmosás hajhullást okozhat vagy azt súlyosbítja, helytelen! Ahogy David Salinger, a Nemzetközi Trichológusok Szövetségének igazgatója (fejbőr- és hajspecialisták) megjegyezte a Today’s Parentnek adott interjújában: „A hajmosás gyakorisága nem befolyásolja a hajhullás mértékét.”

Röviden, a szülés utáni hajhullás és újranövekedés nagy része a szervezet egyedi hormonális folyamatainak függvénye. Ha odafigyelsz magadra, ápolod magad, egy lépéssel közelebb leszel a dús fürtökhöz.

Partner a szülés utáni hajhullás kezelésében

Amellett, hogy fehérjét fogyasztasz, és kevésbé stresszelsz a túlzott samponozás miatt, úgy is segítheted a szülés utáni hajnövekedést, ha gondosan választod ki a hajápoló termékeket és -kiegészítőket. És itt jövünk mi a képbe!

A DeeplyRooted® rendszer az a hely, ahol a haj és az önbizalom együtt növekednek. Klinikailag bizonyított, tudományosan alátámasztott hajápolási innovációink segítségével segítő kezet nyújthat a tincseknek, amelyek a szülés utáni hajhullást követően ismét újra növekedésnek indulnak.

Képzeld csak el, hogy néznél ki dús és egészséges hajjal… mert minden anyuka megérdemli a kényeztetést a felépülés és a baba gondozása közben.