BŐRÁPOLÁS A LEGAKTÍVABBAKNAK!

Minden, amit az edzés előtt, alatt és után a bőrödért tehetsz

Túl elfoglalt vagy? Ha imádod az edzést a súlyzókkal, a jógaszőnyegeddel vagy mindkettővel, lehet, hogy a napi bőrápolási rutinod csak még egy teendő a listádon, amit valahová be kell préselned.

Ha rendszeresen edzel, nagyon fontos, hogy fenntartsd a bőröd egészségét. De nem kell, hogy bonyolult legyen. Íme néhány egyszerű tipp, mellyel eléred a tökéletes edzés utáni ragyogást:

Edzés előtt

A bőrnek is kell edzésnap és pihenőnap

Érdemes a bőrápolást is az edzéshez hasonlóan ütemezni és rendszeresen csinálni. Írd be a naptáradba, a teendőit közé, jegyezd fel a napi terveződbe.

Ne felejtsd el, hogy a bőr egyensúlyához aktív és pihenőnapok szükségesek. Legyél „aktív” azzal, hogy hetente néhányszor mélytisztítod, pakolást raksz fel, de figyelj, hogy ne vidd túlzásba. Más napokon hagyd pihenni a bőrt és csak gyengéd termékeket használj.

Vidd magaddal a termékeidet

Egy másik jó ötlet, ha magaddal viszed a napi alapápoló termékeket az edzőterembe. A legtöbb bőrápoló terméknek létezik utazó vagy teszter kiszerelése, így könnyedén bedobhatod őket a tornazsákba.

Bár vannak fitneszstúdiók, ahol ingyenes termékeket biztosítanak a helyszínen, jobb, ha ezeket továbbadod másnak, és te azt használod, amiről tudod, hogy jó a bőrödnek.

Edzés közben

Figyelj a hidratálásra – azt mát tudod, hogy a bőr imádja a vizet. Azonban az izzadás az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy az ember észrevétlenül kiszáradjon. Ha ez bekövetkezik, a testrendszerek, így a bőr is, kiszáradnak.

Ezért mindig legyen nálad a vizes palack, és rendszeresen kortyolgass. Minél gyorsabban pótolod az elvesztett folyadékot egy intenzív edzés után, annál gyorsabban kap erőre a bőr és annál hamarabb lesz ragyogó.

Saját törölközőt használj – Amikor nő a szívritmus, elkerülhetetlen a verejtékezés. De állj ellen a késztetésnek, hogy bármivel, ami a kezed ügyébe esik, letöröld az arcodat.

A durva anyagok károsíthatják a bőrt, ezért jó, ha magaddal viszel egy tiszta, puha törülközőt, és szükség szerint azzal itatod le az izzadtságot. Keress puha anyagút. Ne a ruháddal töröld le az arcod, mert azon sok baktérium lehet.

Edzés után

Zuhanyozz le és moss arcot – A legfontosabb dolog edzés után a zuhanyozás. Ha elfáradtál, lehet, szívesebben maradnál az izzadt ruháidban, de inkább a lehető leghamarabb tisztálkodj meg. Edzés közben az izzadtság hatására szennyeződés és baktériumok kerülnek ki az izzadással a pórusokból és a bőr felszínére. A pattanások elkerülése érdekében a hidratáló lemosóval történő tisztítás elengedhetetlen. Nem kell hámlasztanod, és nem szükséges agresszív ápolás. Elég, ha friss és tiszta a bőröd, és hidratálod.

Okosan a táplálék-kiegészítőkkel – Ahogyan egy tápláló nassolnivalóval vagy fehérjeturmixszal táplálnád a tested, az izmaidat, ugyanúgy fontos táplálnod a bőrödet is. A Hush & Hush CLEAR+ SkinCapsule CLEAR+ tisztító és kiegyensúlyozó hatású növényi anyagokkal ápolja a bőrödet, és napi támogatást biztosít számára. Az olyan összetevők, mint az A-vitamin, a cink és a szelén, megnyugtatják a gyulladást és küzdenek a pattanások ellen.