HARC A HAJSZÁLAK TÖREDEZÉSE ELLEN: 5 TIPP, MELLYEL MEGELŐZHETED A TÖREDEZETT HAJVÉGEKET ÉS EGÉSZSÉGESEBB LEHET A HAJAD

Stresszes? A haj?

Néha, minden erőfeszítés ellenére, még a legegészségesebb hajon is megjelennek a károsodás jelei – töredezett hajvégek, hajhullás tapasztalható.

Ha ez bekövetkezik, egyre frusztráltabbá válunk. Lehet, hogy annyira kétségbe esel, hogy levágatod a hajad, hogy megszabadulj a töredezett hajvégektől. De ezzel sajnos nem ásol le a probléma gyökeréig.

Az igazság az, hogy a töredezett hajat nem lehet teljesen rendbe tenni, viszont drasztikusan csökkentheted a károkat és visszaállíthatod a haj optimális egészségét. Tudatos odafigyeléssel és ápolással megoldhatod. Amit fontos tudnod:

Mit jelent a törött haj és miért következik be?

A töredezett hajvégek és a hajszálak töredezésének megelőzése érdekében először is fontos megérteni, hogy ezek a haj sérülésének a jelei. Tehát mitől károsodhat a haj? A szakértők szerint ezek a tüneteket azért következnek be, mert a hajhagymák túlságosan kiszáradnak, nem jutnak hozzá a létfontosságú nedvességhez. Ezt számos tényező okozhatja, beleértve a környezeti stresszt, a kiegyensúlyozatlan étrendet vagy a túl sok és erős termék használatát. Ezenkívül a hajformázás, mint például az agresszív fésülés a hajat különösen kiszolgáltatottá tehetik a töredezéssel szemben.

5 trükk, mely segít megelőzni a hajvégek töredezését és a hajszálak törését

KERÜLD A HŐHATÁST

A száraz, sérült haj egyik fő oka a hőhatás. A zuhany alatti forró víztől a forró hajformázó eszközökig – a sok hő valóban ártalmas lehet. Szárítsd és vasald a hajadat alacsonyabb hőfokon. A gőzös, forró zuhany helyett pedig inkább langyos vízzel mosd a hajadat.

FORMÁZD A HAJAD HŐ NÉLKÜL

Idén a hő nélküli hajformázás igen felkapottá vált, és jól értjük, miért. A melegítés nélküli hajcsavarókat félszáraz/nedves hajjal alvás közben is viselheted, hogy reggel gyönyörű, sértetlen fürtökkel ébredj, a hajszálak károsítása nélkül.

A HAJADAT NEM TUDOD TÚLHIDRATÁLNI

Ha nem kondicionálod rendszeresen a hajadat, vagy nem ápolod mélykondicionálással, akkor a száraz hajra egyszerű megoldást jelenthet egy extra hidratáló termék. A stylistok azt javasolják, hogy kényeztesd a hajad tápanyagokban gazdag összetevőkkel, például argán-, tökmag- vagy monoiolajjal, amelyek hosszan tartó hidratálást kölcsönöznek a hajnak, és még a töredezett hajvégeket is lezárják.

SZEREZZ BE A HAJADAT GYENGÉDEN ÁPOLÓ TERMÉKEKET

Az erősebben hidratáló kondicionáló mellet érdemes okos döntéseket hoznod, amikor a többi hajápoló terméket választod. Mivel sok sampon és hajszínező szulfátokat és szárító alkoholt tartalmaz, érdemes olyan márkákra váltani, amelyek ezeket az összetevőket nélkülözik. Ezenkívül a szakértők azt is javasolják, hogy gyengédebb kiegészítőket használj – pl. selyemszalagot, vagy fémmentes hajtűt –, melyek nem húzzák a hajadat.

KEZDJ EL SZEDNI HAJÁPOLÓ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐT

Mivel a hajadat megfelelően kell tápanyagokkal ellátni az olyan folyamatokhoz, mint a fiatalítás és a regenerálás, szintén jótékony lehet egy holisztikus étrend-kiegészítő szedése, amely elősegíti a növekedést és belülről táplálja a hajat. A vastagabb, erősebb és hosszabb tincsekhez a Hush & Hush DeeplyRooted napi táplálék-kiegészítő kifejezetten a haj egészségét szolgálja. A klinikai vizsgálatok során a vizsgálatban résztvevő alanyok 91%-ánál felgyorsult a hajnövekedés az egyedülálló polipeptid komplexnek és más szuper összetevőknek, például ashwagandának, zöld tea levélnek és tökmagolajnak köszönhetően.