HUSH & HUSH EGÉSZSÉGTIPPEK

A koronavírus járvány következtében az egészséges életmód támogatására és a vírus terjedésének korlátozására a legjobb módszer bizonyos egyszerű, rutin szokások végzése.

A nyilvánvaló óvintézkedések mellett, amelyeket mindannyian betartunk, úgymint a gyakori kézmosás, az arc érintésének elkerülése, az önkéntes karantén, ha egy kicsit is rosszabbul érzed magad, a karhajlatban való tüsszentés és köhögés, valamint a társasági összejövetelek elkerülése mellett, jó pár olyan egészségtippünk van, melyek segítik azt, hogy nyugodt maradj és biztonságban érezd magad.

Íme, pár javaslatunk, melyekkel erősítheted az immunrendszeredet és biztonságban tudhatod magad.

ALUDJ JÓL.

Kutatások szerint, ha kipihent vagy, a szervezeted jobban ellenáll a vírusoknak.

CSÖKKENTSD A STRESSZT

A magas stressz szint abszolút nem használ. Ha magas a stressz, akkor megugrik a kortizolszint és ez gyengíti az immunrendszert. Próbálj meditálni, gyakorold a mindfulness technikát, legyen rend a fejedben.

ÉTKEZZ HELYESEN

A testnek szüksége van a tiszta, teljes ételekre, és ez most is így van. Egyszerű a félkész vagy készételeket fogyasztani, de inkább válaszd a tápláló gyümölcsöket, zöldségeket. Állj ellen a kísértésnek.

GYAKRAN MOSS KEZET ÉS UTÁNA MINDIG HIDRATÁLD

Azzal, hogy folyamatosan mosod a kezed és alkoholtartalmú szerrel fertőtleníted, nagyszerűen elejét veheted a járvány terjedésének, de sajnos a kezed bőrét ez nem fogja kímélni. Kiszáradhat, irritálódhat, dermatitisz alakulhat ki. Ne hagyd, hogy berepedezzen a bőr, mindig alaposan öblítsd le a tisztítószert, és lehetőleg válassz aloe alapú fertőtlenítőt. A kézkrémet akkor vidd fel, amikor a bőröd már teljesen száraz.