MIÉRT FONTOSAK AZ EGÉSZSÉGES SZOKÁSOK?

Azt mondják, 21 nap szükséges egy új szokás elsajátításához, de az igazság az, hogy ennél tovább tart!

Amikor egy új szokás kialakul, azt már könnyű megtartani egy életen át, és gondolkodás nélkül követni. A szokások mögött meghúzódó ok nem csak azért fontos, hogy kijelenthesd, „egészséges” vagy. Ha egy rossz szokást jóra cserélsz – főleg ha étkezésről, testmozgásról, bőrápolásról és nyugalomról van szó -, az javíthatja jóllétedet, fiatalosabbá varázsolhat és meghosszabbíthatja az élettartamot.

Egy új szokást elsajátítani nem könnyű. Kihívást jelent, de megéri.

Ne várj, mert túl késő lesz az egészséges szokásoknak nekifogni, a legjobb, ha proaktívan azonnal elkezded. Amint beépíted az egészséges szokásokat a mindennapjaidba, azok természetessé válnak, és teljesen másképp fogod látni az életet.

Minél több egészséges elemet építesz az életedbe, annál több pozitív változás következik be. Az apró változtatás is számít; amint felismered a pozitív hatásokat, annál kevesebb motivációra lesz szükséged. Azok, akik a programot teljes egészében követik, náluk lesz a legnagyobb a változás. Minél többet gyakorlod az egészséges szokásokat, annál könnyebbé válnak.

Ahhoz, hogy elsajátíts egy új szokást, nem a tudatalatti szintjén kell, hogy meggyőződj, hanem a tudatalattit kell átprogramoznod, hogy oda új szokások és készségek épüljenek be. Azaz hogy robotpilóta üzemmódban működjenek. Így teszünk szert azokra a készségekre, amelyekre ahhoz van szükség, hogy a tudatos elme lépést tudjon tartani.

Szóval – mennyi ideig tart, hogy tényleg elsajátíts egy új vagy jó szokást? Minden attól függ, mennyire egyszerű vagy összetett az új szokás, mennyire élvezhető vagy zavaró, mennyire vagy motivált, hogy szert tegyél az új szokás előnyeire. Attól függőn, hogy a tanulás ideje alatt milyen gyakran ismétled meg a műveletet, másképp haladsz: ha naponta hatszor megismétled, valószínűleg hamarabb megtanulod, mintha havonta egyszer gyakorolnád. Az átalakulás megkezdéséhez és az eredményekhez szükséges idő személyenként eltérő, különösen, ha egyszerre több dolgon változtatsz. Ezért adj magadnak elegendő időt – körülbelül 7 hetet -, hogy komolyan gyakorolhass.

A 7. hét vége felé sok jó szokásod lesz, és több rossz szokástól megszabadulsz, és megalapozod új életmódodat, amit be kell tartanod ahhoz, hogy hosszú távon megtartsd a pozitív hatásokat.