POCAKELLENŐRZÉS! HÁROM JEL, AMI AZT JELZI, HOGY A BELEID ROSSZUL ÉRZIK MAGUKAT + MIT TEHETSZ ÉRTÜK

Emésztőrendszeri egészség. Lehet, hogy ez csak egy hangzatos kifejezés, de az emésztőrendszer működésének megértése valójában elengedhetetlen az egészséges életvitelhez.

Mielőtt eláruljuk, milyen tüneteket keress, kezdjük az emésztőrendszer tudományos alapjaival.

Az igazság az, hogy az emésztőrendszer komplexitása óriási hatással van az általános jóllétre. A hangulatodtól a bőrödig, minden a belekhez vezethető vissza.

Lehet, hogy hallottad már a „bél mikrobiom” kifejezést, mely a belekben élő mikroorganizmusokra utal. Az emésztőrendszerben több száz mikrobafaj él. Van, amelyik káros az egészségre, de van, amelyik alapvetően fontos az egészséges szervezethez.

Az olyan tényezők, mint a stressz, a helytelen táplálkozás, az alváshiány és bizonyos gyógyszerek miatt igen gyakori, hogy a bélrendszerben lévő mikrobiom egyensúlya felborul. Ha ez bekövetkezik, számos kellemetlen tünet jelentkezik.

A jó hír az, hogy a bél mikrobiomjának jobb egyensúlyát elérni nem is olyan nehéz, ha felvértezed magad némi tudással és eszközölsz néhány életmódbeli változtatást. Amit fontos tudnod:

HA AZ EMÉSZTŐRENDSZERED NEM ÉRZI JÓL MAGÁT, EZEKET TAPASZTALHATOD

Gyomorbántalmak

Az olyan kellemetlen tünetek, mint a puffadás, görcsök, fájó gyomor, rossz emésztés, ételintolerancia és gyomorégés mind kulcsfontosságú jelei lehetnek annak, hogy valami nincs rendben a bélekben. Lehet, hogy váratlanul változik a súlyod, pedig ugyanazt eszed és ugyanúgy edzel.

Rossz alvás és/vagy fáradtság

Forgolódsz? Álmatlanságban szenvedsz, vagy egyfolytában fáradtnak érzed magad? Ezek is jelei lehetnek annak, hogy a bél mikrobiom sérült, és ezért nem képes elegendő szerotonint termelni, ami pedig javítaná a hangulatodat és ellazítana.

Bőrproblémák

A gyulladásos bőrbetegségek, például a pattanások, az ekcéma és a pikkelysömör szintén köthetőek a bélrendszer gyulladásához. Ennek oka az, hogy a nem megfelelő étrend miatti bélirritáció hatására bizonyos fehérjék „szivárognak” a belekből, és irritálják a szöveteket, beleértve a bőrt is.

TIPPEK A BELEK EGÉSZSÉGÉNEK JAVÍTÁSÁRA

Pihenj többet, relaxálj

Mivel a bélgyulladást okozhatja stressz, és alváshiányt okozhat, rendkívül fontos, hogy pihenj, amikor tudsz, és különböző mindfulness gyakorlatokkal szabályozd a stressz szintjét. Bár nem menekülhetsz el a modern élet mindennapi stressze elől, a lélegzésre és egy kis öngondoskodásra fordított idő sokat segíthet az egyensúlyod helyreállításában.

A jobb alvás és az általános elme-test nyugalom elérésében támogatást nyújthat a Hush & Hush MindYourMind alvást segítő étrend-kiegészítője. Holisztikus formulája L-teaninnal, kamillavirággal és magnéziummal támogatja a megfelelő éjszakai pihenést.

Igyekezz minél kiegyensúlyozottabban étkezni

Amint azt valószínűleg már sejted, az, hogy mit eszel, és mit viszel be a szervezetbe, nagy szerepet játszik a bél mikrobiom egészségében. A szakértők azt javasolják, hogy csökkenteni kell a feldolgozott vagy magas cukortartalmú vagy magas zsírtartalmú ételek mennyiségét és növelni a növényi eredetű élelmiszerek és a sovány fehérjék fogyasztását. A rostban gazdag ételek különösen hatékonyan javítják az emésztőrendszer egészségét, azaz gyümölcsre és zöldségre fel!

A Hush & Hush PlantYourDay vegán fehérjeport úgy állítottuk össze, hogy egyensúlyba hozza a bőrt és az emésztőrendszer egészségét. Ez a hatásos keverék többet tud a tipikus fehérjepor összetevőinél, mert szuper-zöldségeket, gyümölcsöket, gyulladáscsökkentőket, energiafokozókat, rostokat és emésztést segítő anyagokat is tartalmaz. És a ráadás: még az íze is jó!

Fogyassz prebiotikumokat és probiotikumokat

A belek helyreállításához a prebiotikus és probiotikus kiegészítők is igen hasznosak. A prebiotikumok elősegítik a jó baktériumok növekedését a bélben, míg a probiotikumok az élő, jó baktériumokat táplálják.

Nem tudod, hol fogj neki? A Hush & Hush’s Plant Your Day vegán proteinpor probiotikumokat és prebiotikumokat is biztosít, tehát a porral könnyen beviheted a szervezetbe ezeket.